NEWS

CONTACT CONVERGENCE

HUNGARY
CityZen Office Building
Váci Road 37. 3rd Floor,
1134 Budapest

Phone: +36 1 225 0912
Telefax: +36 1 375 0445

cityzen-logo-closeup-354x130

Hogyan legyünk versenyképesek a Váci úton, ahol gigászok csatáznak az irodapiacon?

A CityZen Irodaház nagyjából egy éve született újjá, miközben a ConvergenCE újrapozícionálta a piacon, nyáron pedig a KGAL német alapkezelő meg is vásárolta. Az eredmények már jól látszanak, 90% fölött van a kihasználtság, pedig a Váci úton hatalmas a konkurencia. De mi a siker receptje?

A CityZen Irodaház szó szerint újjászületett, hiszen a korábbi elhanyagolt állapotú kereskedelmi ingatlan helyett egy „A” kategóriás, versenyképes irodaház került a Váci úti piacra 2016-ban. Azóta sorra érkeznek a hírek a ConvergenCE által felújított épületről, így például az elmúlt időszakban olyan cégek érkeztek, mint az OTIS, a felvonóipar legendás vállalata vagy éppen a Techwave, miközben tavaly ősszel még egy SPAR szupermarket is nyílt, hogy az irodaház tovább bővítse a szolgáltatásai körét.

Az épület kihasználtsága már eléri a 90 százalékot, és csupán 1850 m² szabad terület áll a leendő bérlők rendelkezésére. A sikeres újrapozícionálás megkoronázásaként pedig nyáron a ConvergenCE az Europa Capital megbízásából a KGAL számára értékesítette az épületet a Kálvin Square-rel együtt, miközben az ingatlankezelést továbbra is kézben tartja a ConvergenCE.

Zeley Csaba, a ConvergenCE vagyonkezelési igazgatója szerint jól időzítették az ingatlan megvásárlását, mert 2015-ben még a nagy irodaház-építési hullám nem indult el a Váci úton. A régen Duna Office Center néven ismert épület 1996-2000 között nagyon sikeresen teljesített a piacon, csak mivel a műszaki szintentartás és a szükséges fejlesztések elmaradtak, ezért a kiadhatósága nagy mértékben csökkent.

„Azért is vettük meg az épületet, mert az irodaház szerkezete teljesen megfelel a modern igényeknek is, csak a műszaki tartalom nem volt kielégítő, a recepciós tér is nyomasztó hangulatot árasztott. A műszaki felújítás mellett a külső megjelenést is modernizáltuk, miközben bérlők lakták az épületet. A munkálatok során az ingatlan vadonatúj gépészetet kapott, négycsöves hűtő-fűtő légkondicionáló rendszert és két új liftet építettünk be, az új recepciós tér pedig friss, energikus és lendületes atmoszférát áraszt. Jelenleg csaknem 90% fölött van a Cityzen Irodaház kihasználtsága, vagyis nem feltétlenül kell új házat építeni, hanem a régebbieket is sikeresen újra lehet pozícionálni” – magyarázta Zeley Csaba.

Felmerül a kérdés: hogyan lehet megőrizni a versenyképességet, hiszen egyre több új irodaház épül a Váci úton korszerű állománnyal gazdagítva a piacot. Zeley Csaba azonban nem aggódik, hiszen ahogy említette, a piacra érkező új állomány jelentős százaléka előbérletben már ki lett adva. Másrészt olyan épületeket is beleszámítanak az elemzések az új állományba, amelyek esetében még el sem kezdődött az építkezés. 2019 közepéig bérbeadói piacról beszélhetünk, és ha csak az elmúlt pár évben tapasztalt nettó felszívással kalkulálunk, akkor tovább fog csökkeni az üresedés, tette hozzá a szakember.

NEWS ARCHIVE
2017 - Contemporary dance on the façade: a new perspective for the Kalvin Square office building 2017 - A lokáció nagyon fontos, de kell még valami más is… 2017 - Hogyan legyünk versenyképesek a Váci úton, ahol gigászok csatáznak az irodapiacon? 2017 - Royal FrieslandCampina opens financial shared services centre at CityZen Office Building 2017 - New, exclusive medical centre opens at CityZen Offices 2017 - Europa Capital sells its Budapest office portfolio 2017 - Offices Revitalised: CityZen and Kálvin Square Among Budapest’s Most Successful Office Buildings 2017 - (Magyar) Az ideális munkahely nyomában 2017 - 96 per cent Occupancy in Kálvin Square Office Building 2017 - OTIS, the World’s Largest Elevator Company Moves to CityZen Offices 2017 - Dealogic Win Office of the Year at Eiffel Square! 2016 - New Services in CityZen and Kálvin Square 2016 - CityZen Office Building on TV 2016 - New CityZens, Tech Mahindra 2016 - SPAR opening in CityZen 2016 - Europa Capital sells Eiffel Square office-park complex 2016 - Építeni mindenki tud, színvonalat tartani már jóval kevesebben 2015 - ConvergenCE wins property management of Budapest office portfolio 2015 - ConvergenCE acquires office buildings in central Budapest for Europa Capital 2015 - 2,000 m² office space fit out at Margit Palace office building 2015 - Projektmenedzsment: a hazai ingatlanpiac új favoritja 2015 - ConvergenCE: egészséges, megbízható növekedés 2014 - Kindly for Christmas 2014 - Leasing of 1,400 m² at Eiffel Square Office Building 2014 - Have some rest in the heart of the City 2014 - The future has begun – Terrapark Next 2014 - Margit Palace: the ideal home for SSC and the Y-generation 2014 - Budapest : an attractive investment market 2014 - A ConvergenCE újabb nagy sikere 2014 - MEDICOVER EXPANDS AGAIN AT EIFFEL SQUARE